Als je gewend bent dat je partner ’s morgens even een kop thee op je nachtkastje komt zetten, dan hoef je daar niet specifiek elke ochtend om te vragen. Je weet toch wel dat die kop thee eraan komt.

Mijn man vraagt ook niet elke week “Denk je eraan om mijn sokken te wassen?”. Hij weet toch wel dat dat gebeurt en wacht geduldig af tot zijn voorraadje sokken in de kast weer op peil is.

Althans, wij volwassenen weten dat. Kinderen leggen die link blijkbaar niet automatisch.

Tot kort geleden had ik de laatste hap avondeten nog niet doorgeslikt of het ging in koor “Mama, pak jij yoghurt?”. Deels zaten ze daar dringend op te wachten omdat ze dan nog geen 5 happen warm eten op hadden, maar verder dachten ze blijkbaar echt dat er anders geen yoghurt tevoorschijn zou komen.

We hebben dus inmiddels maar duidelijk uitgelegd dat ze niet bang hoeven zijn dat ik ooit de yoghurt vergeet, maar dat ze me wel even de kans moeten geven om dat op mijn eigen tempo te regelen. Ze vragen nooit meer naar yoghurt. (En als ze heel slecht eten, krijgen ze het trouwens sowieso niet).

En zo gaat het vaker. Als ik niet meteen in actie kan komen als ze me iets vragen zeg ik altijd “Ogenblikje”, maar zodra dat langer dan 1 minuut geleden is, slaat de angst ze om het hart dat ik het alsnog vergeten ben en floep, komt die vraag nog een keertje.

Na een paar keer die herhaling ben ik het beu en inmiddels is mijn standaard antwoord op ongeduldige vragen dus “Zit ik op de bank?”. En op het moment dat ik dat vraag, druipen de kleine moppen af en wachten gewoon geduldig tot hun wensen uitkomen.

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik echt weleens even op de bank zit als er eigenlijk nog een vraag in mijn “Postvakje In” lag dus wat dat betreft is het wel begrijpelijk dat ze het zelf scherp mee in de gaten houden.

Inmiddels hebben ze overigens wel goed door in welke gevallen ze een bepaalde opmerking van me kunnen verwachten. Zo heb ik vaak nog geen 3 happen avondeten op als er al vragen op me afgevuurd worden als “Mag ik appelmoes?”, “Mag ik een tissue?”, “Mag ik mijn melk?”. En dan zeg ik dus ook “Nou heb ik nog geen 3 happen op!”. Met als gevolg dat de jongste laatst vroeg, toen ze wilde beginnen met verzoeknummers tijdens het eten, “Mama, heb je al 3 happen op?”.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Pijn verzachten bij kleine eerstegraads brandwonden

Als je toevallig een Aloë Vera plant in huis hebt, kun je de pijn van kleine, lichte eerstegraads brandwonden verzachten door een stukje van de plant te snijden, de bovenste laag eraf te pellen en het zachte middengedeelte naar buiten te persen. Wrijf hiermee zachtjes over het wondje.

Dagindeling: 7 voedingen, geen kinderopvang

Hieronder vind je een richtlijn voor een dagindeling bij 7 voedingen per dag. Meestal zul je in deze periode voornamelijk thuis zijn. Daarom kan het handig zijn om de baby overdag in bad te doen. In deze periode slaapt je kindje nog erg veel. Na elke voeding is een half uurtje wakker zijn vaak meer […]

Jeuk door waterpokken

Veel ouders krijgen er vroeg of laat mee te maken: de waterpokken! Je kan het eigenlijk niet voorkomen. De symptomen zijn: verkoudheid, later koorts en rode huiduitslag. De huiduitslag verandert later in jeukende blaasjes. Hoe lastig het ook is, probeer te voorkomen dat je kind aan de blaasjes gaat krabben. Dit veroorzaakt namelijk lelijke littekens. […]

Kinderboek met je kind in de hoofdrol

Een boek met jezelf in de hoofdrol….wat is er nou mooier voor een kind? Van de lieve Nijntje tot ondeugende Pietje Bell, voor kinderen van elke leeftijd is er wel een hoofrol weggelegd in bekende kinderboeken.

De bof

De bof is een erg besmettelijke virusinfectie die meestal kinderen en jong-volwassenen treft. De ziekte verspreidt zich via vochtdruppeltjes en kinderen krijgen de ziekte van elkaar, al spelend, of door hoesten en niezen. Twee tot drie weken na de besmetting worden de klieren in het gezicht dik. Na een week neemt de zwelling weer af. […]