Lianne
07-26-2011 4:50
Kip weet ik kan ik zo koken en toevoegen, maar hoe maak ik bijvoorbeeld gehakt/runderlapjes/varkensfilet e.d. klaar?
Gehakt rul ik altijd in het eigen vet, dus ik denk dat ik dat voor de KV dan ook zo kan doen? Maar veel andere dingen moeten natuurlijk gebakken en/of gebraden worden in boter/olie.
Vis wil ik hem ook wel graag geven, maar wij komen zelf niet verder dan kibbeling en vissticks omdat we echt geen vis liefhebbers zijn.
Kan ik vissticks (uit de oven) gewoon het geparneerde er af halen en dan de binnenkant door zijn prakje doen? En kan ik dat ook mee invriezen?
Louise
07-26-2011 8:21
Miriam
07-26-2011 9:00
Lianne
07-26-2011 9:47
Ik wilde sowieso eens beginnen met kip. Maar me wel alvast informeren over de rest.
Sje
07-26-2011 10:45
Vissticks kunnen te zout zijn en je moet uitkijken met zout voor het eerste jaar. Dus ik zou eerder gewone witvis doen zonder toevoegingen.
Lianne
07-27-2011 1:19
Boterhamworst gewoon uit zijn pakje? En gehakt rullen in eigen vet ofzo?
Louise
07-27-2011 6:44
Sje
07-27-2011 8:57
Varkenslappen en rundvleeslappen weet ik niet hoe die pureren. Voor 6 maanden hoeft niet meer zo heel fijn gepureerd te worden als de 4-maanden-hapjes, dus draadjes van het vlees zullen er altijd wel in blijven zitten als je iets grover pureert omdat dat bij zijn leeftijd hoort.
Lianne
07-27-2011 9:09
Bedankt!
Sje
07-27-2011 9:19
Geen idee of kippengehakt onverwerkt te koop is, ik heb het nog niet gezien bij de gewone supermarkt. Maar mogelijk als je de slager vraagt om gehakt van een stuk kipfilet te maken, dat-ie het wel doet.
Er is wel gebraden kippengehakt te koop op de vleesbeleg-afdeling. Maar dat is dan mogelijk wel bewerkt met zout of andere toevoegingen.
Louise
07-28-2011 6:37
karin185
07-29-2011 4:15
sadamkareem0
05-04-2019 12:15
De onverzadigde vetten in vis, zoals zalm, hebben zelfs gezondheidsvoordelen. Omega-3 vetzuren, gevonden in vis en sommige plantaardige bronnen, als onderdeel van een hart-gezond dieet, kunnen helpen het risico op hartfalen, coronaire hartziekten, hartstilstand en het meest voorkomende type beroerte (ischemisch) te verminderen.
Er zijn veel soorten bonen – pinto, nier, garbanzo, sojabonen, enz. – en ze zijn allemaal goed voor je. Leg ook linzen, erwten en erwten met zwarte ogen op de lijst! Je kunt ze zonder verzadigde en transvetten bereiden voor een gezonde maaltijd. https://alleantwoorden.com/questions/31194/efficientere-manier-om-vers-gevangen-vis-te-koken-tijdens-he
Content retrieved from: https://www.overkinderen.nl/Forum/aft/6682.