Lianne

07-26-2011 4:50

Ik wil graag vlees gaan introduceren bij de voeding. De KV eet inmiddels echt van alles en met smaak, maar nu dus ook vlees erbij.

Kip weet ik kan ik zo koken en toevoegen, maar hoe maak ik bijvoorbeeld gehakt/runderlapjes/varkensfilet e.d. klaar?

Gehakt rul ik altijd in het eigen vet, dus ik denk dat ik dat voor de KV dan ook zo kan doen? Maar veel andere dingen moeten natuurlijk gebakken en/of gebraden worden in boter/olie.

Vis wil ik hem ook wel graag geven, maar wij komen zelf niet verder dan kibbeling en vissticks omdat we echt geen vis liefhebbers zijn.
Kan ik vissticks (uit de oven) gewoon het geparneerde er af halen en dan de binnenkant door zijn prakje doen? En kan ik dat ook mee invriezen?

Louise

07-26-2011 8:21

Vissticks gebruikte ik ook wel, inderdaad zonder de paneer. Is lekker zacht en licht verteerbaar. Het klinkt me trouwens vroeg in de oren, vlees en vis met 6 maanden? Mag ei al, dat is ook lekker zacht. Gehakt is snel korrelig, en ander vlees eigenlijk ook als je het maalt denk ik. Hoewel de staafmixer een eind komt.

Miriam

07-26-2011 9:00

Ik kan het me echt niet meer herinneren. Oudste at het eerste jaar potjes ivm kinderdagverblijf wat niet te combineren was met voeding op normale tijd. Jongste at al jong met de pot mee, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit vlees gepureerd heb. Ik denk dat ze toch ouder was toen ze vlees kreeg, ik schat een maand of acht.

Lianne

07-26-2011 9:47

In de potjes vanaf 6 maanden zit het al wel. Vis mogelijk nog niet hoor, dat moet ik nakijken.
Ik wilde sowieso eens beginnen met kip. Maar me wel alvast informeren over de rest.

Sje

07-26-2011 10:45

Ik zou nog geen kip, varkenslappen en rundvlees doen. Te draderig om te kauwen. (De KKD heeft nog steeds moeite met kipfilet omdat dat net kauwgom wordt als je er te lang op gaat zitten kauwen). Ik hield het op die leeftijd bij gehakt, hamreepjes, boterhamworst en dat soort makkelijk te kauwen vlees.

Vissticks kunnen te zout zijn en je moet uitkijken met zout voor het eerste jaar. Dus ik zou eerder gewone witvis doen zonder toevoegingen.

Lianne

07-27-2011 1:19

@Sje: Maar ik pureer het sowieso door zijn eten heen, dus hij kauwt ook nog niet echt. Of is het niet eens te pureren?

Boterhamworst gewoon uit zijn pakje? En gehakt rullen in eigen vet ofzo?

Louise

07-27-2011 6:44

Sje, volgens mij zit het zout van vissticks vooral in de paneer. Boterhamworst en ham zijn denk ik zouter.

Sje

07-27-2011 8:57

Gehakt rullen in wat olijfolie bijv. Boterhamworst kan gewoon bijv. het boterhamworst-beleg. Paar plakjes mee pureren. Je zou bijv. van die figuurworst kunnen nemen. Die is er speciaal voor peuters dus daar zullen de zout-toevoegingen in meevallen lijkt me.

Varkenslappen en rundvleeslappen weet ik niet hoe die pureren. Voor 6 maanden hoeft niet meer zo heel fijn gepureerd te worden als de 4-maanden-hapjes, dus draadjes van het vlees zullen er altijd wel in blijven zitten als je iets grover pureert omdat dat bij zijn leeftijd hoort.

Lianne

07-27-2011 9:09

Ik zal het voorlopig eens bij gehakt, worst en witvis houden.

Bedankt!

Sje

07-27-2011 9:19

Wat je evt. ook zou kunnen proberen te verwerken is kippengehakt. Mogelijk is dat al klein genoeg om net als gewone gehakt zonder pureren te gebruiken.

Geen idee of kippengehakt onverwerkt te koop is, ik heb het nog niet gezien bij de gewone supermarkt. Maar mogelijk als je de slager vraagt om gehakt van een stuk kipfilet te maken, dat-ie het wel doet.

Er is wel gebraden kippengehakt te koop op de vleesbeleg-afdeling. Maar dat is dan mogelijk wel bewerkt met zout of andere toevoegingen.

Louise

07-28-2011 6:37

Da’s waar ook: Ik maakte zelf gehakt van kipfilet in de hakmolen. Dat was wel lekker zacht en niet draderig. (het rauwe vlees malen dus en dan pas gaar maken).

karin185

07-29-2011 4:15

Volgens mij deed ik het bij Maria zo: aardappelen, groenten en kipfilet of gehaktballetjes (zo groot als soepballetjes) in 1 pan koken, daarna de staafmixer erdoor om te pureren.

sadamkareem0

05-04-2019 12:15

Over het algemeen bevatten rood vlees (rund, varken en lam) meer verzadigd (slecht) vet dan kip, vis en plantaardige eiwitten zoals bonen. Verzadigde en transvetten kunnen uw bloedcholesterol verhogen en hartkwalen verergeren.

De onverzadigde vetten in vis, zoals zalm, hebben zelfs gezondheidsvoordelen. Omega-3 vetzuren, gevonden in vis en sommige plantaardige bronnen, als onderdeel van een hart-gezond dieet, kunnen helpen het risico op hartfalen, coronaire hartziekten, hartstilstand en het meest voorkomende type beroerte (ischemisch) te verminderen.

Er zijn veel soorten bonen – pinto, nier, garbanzo, sojabonen, enz. – en ze zijn allemaal goed voor je. Leg ook linzen, erwten en erwten met zwarte ogen op de lijst! Je kunt ze zonder verzadigde en transvetten bereiden voor een gezonde maaltijd. https://alleantwoorden.com/questions/31194/efficientere-manier-om-vers-gevangen-vis-te-koken-tijdens-he

Content retrieved from: https://www.overkinderen.nl/Forum/aft/6682.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Eten met de kookwekker

Eten met de kookwekker Wij eten regelmatig met de kookwekker op tafel. Nou ja, wij niet, onze oudste dochter. Wij zelf hoeven er namelijk niet door allerlei waarschuwende piepjes aan herinnerd te worden dat het ongeveer tijd wordt om de maaltijd af te sluiten. Onze grote kleine dame van 3 jaar heeft de neiging om […]

Opvoeden

Kinderen krijgen, waar begin je aan? Ach, de eerste maanden denk je dat je het zwaar hebt: iedere nacht eruit, steeds die luiers en huilende baby. Dat houdt op, dan denk je dat het gemakkelijker wordt, en dan komt de peuterpuberteit, onvoorzichtige kleuters, naar de basisschool, kinderziektes… Maar ook dat houdt op, dan denk je […]

Gillen / stem ontdekken

Miriam 10-01-2008 11:02 Onze jongste gilt erg vaak. Heel schattig natuurlijk als je het voor het eerst ziet, want ze is er supervrolijk onder, maar het begint nogal pijnlijk aan de oren te worden. Het vervelende is dat ze er samen met de oudste van bijna 2 een spelletje van maakt wie het hardst kan […]

Slissen en andere logopedie-zaken – 1

Sje 05-13-2007 10:41 Onze kleine kleine dame van ruim 2 jaar slist erop los! Klinkt erg gezellig hoor bij zo’n klein mopje, maar ik kan me eigenlijk niet herinneren dat de grote kleine dame tot die leeftijd moeite heeft gehad met de s en de t. (want ook bij de t komt het tongetje van […]

Blind kegelen

Een leuk spelletje voor een kinderfeestje is blind kegelen. Stel de (plastic) kegels op de normale manier op in een hoek van de kamer. Blinddoek één kind en draai deze driemaal rond. Loop zelf richting de kegels en roep ’hier!’ en het kind kan met een bal richting de kegels gooien. Zorg dat elk kind […]