Varkensschnitzel met sugarsnaps en aardappelfiguurtjes
Benodigdheden:
350 gram sugarsnaps
250 gram varkenssnitzel ongepaneerd
350 gram aardappelfiguurtjes (bijv. aardappelwafeltjes, diepvries)
4 eetlepels vloeibare bakboter
6 eetlepels paneermeel (evt. kruidenpaneermeel)
1 ei
Vers gemalen peper
Zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelfiguurtjes over de bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin en knapperig. Keer ze af en toe om.
Dep de schnitzels droog en wrijf in met peper en zout. Houd enkele reepjes zonder zout en peper apart voor je kindje. Klop het ei los. Wentel de schnitzels eerst door het ei en dan door de paneermeel. Laat nog even op kamertemperatuur komen.
Verhit 4 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels in 8 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig.
Breng een pan met een bodempje water aan de kook en kook de sugarsnaps in 5 minuten beetgaar. (Kook er een paar wat langer voor je kindje).