Ouders van pubers weten nu al waar ik over ga schrijven, ouders van jongere kinderen: bereid u voor…: vakantie met pubers!

Wij zijn kampeerders, en gaan vaak en lang op vakantie. Ieder jaar 3-4 keer een weekendje, soms met en soms zonder kinderen, in het voorjaar of de herfstvakantie een (klein) weekje weg, soms hotel of appartement, soms kamperen, en dan natuurlijk de zomervakantie. En daar gaat dit stukje over, de zomervakantie. Daar ben je dus al mee bezig vanaf de terugreis van het jaar tevoren… Het begint ermee of ze dan alweer mee moeten? Ze zijn 16 en 15, dat is toch volwassen? Ze kunnen best alleen thuisblijven! Als die discussie is gevoerd, en door hen verloren, komt de volgende vraag: Hoe gaan we? De meiden willen liefst met het vliegtuig, in een hotel, en ver weg. Wij gaan echter al jaren kamperen, en bij alle compromissen die we sluiten is dit er geen: hotel/appartement vinden we niet leuk, vliegtuig vinden we te beperkt ter plaatse (en een auto huren is me veel te duur) en vooral de vrijheid missen we als we maanden tevoren een vakantie moeten boeken.

We gaan dus met de caravan op stap. Ook de duur (drie weken) is punt van discussie, zij willen korter, maar is geen onderhandelingspiunt, we houden voet bij stuk. En dan komen de zaken die wel punt van onderhandeling zijn:
– Gaan we rondtrekken (willen wij) of één camping gedurende lange tijd (meiden).
– Kiezen we een kleine, rustige camping (wij) of een drukke, grote, met veel liefst Nederlandse, pubers, animatie, disco, zwembad (meiden).
– Gaan we ver naar het Zuiden, aan de kust van Zuid-Frankrijk of Spanje (meiden), of gaan we naar bijv. Oost-Europa, bergen en binnenland. (wij).

Die discussie wordt dus in de maanden april, mei en juni gevoerd. Vorig jaar konden we nog wat van deze punten binnenhalen, en gingen we naar Tsjechië, trokken we rond en hadden we alleen de laatste camping 10 dagen, waren daar andere Nederlandse tieners en weliswaar geen zwembad, maar wel een rivier om in te zwemmen. Dit jaar blijkt uit de resultaten dat de meiden steeds betere onderhandelaars worden: We gingen naar een camping in Frankrijk, geen kust, wel zwembad en veel jeugd, we bleven bijna de hele vakantie op die camping en hun tent stond bijna aan de andere kant van de camping… En bij alles wat we gingen doen was er de vraag: moeten ze mee? Als ze niet mee willen, mogen ze dan de hele dag alleen op de camping blijven? Die zaken moesten wel tevoren door ons worden besproken, en niet pas vlak voor we weggaan, dat is niet handig (dan kom je niet meer weg…).

Deze vakantie gingen beide meiden een paar keer mee naar diverse stadjes en steden, M2 ging mee naar een krokodillenfarm, en M3 ging mee toen we gingen klimmen naar de gierenrots. Verder bleven ze op de camping op de dagen dat wij de grote wandeltochten gingen maken, en ze vermaakten zich daar met de andere jeugd bij het zwembad. Naast de discussies over alles waar je met pubers over kan discussiëren (mogen we alleen naar de stad, naar de disco op de andere camping, naar het vuurwerk op 14 juli, hoe laat moeten we weer op de camping zijn, waarom halen jullie ons iedere dag voor 12.00 uur al uit bed…) was het dit keer weer een gezellige vakantie, met een goede mix van wat pubers willen, en wat wij willen. Voor herhaling vatbaar, als we tenminste dit jaar de discussie of ze mee moeten weer winnen…

O ja, onze vakantiebelevenissen vindt u op http://www.pm3.nl menukeuze fotopagina, Drôme-vakantie 2007.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Inbakeren van onrustige baby’s

Jonge baby’s kunnen soms erg onrustig zijn en zichzelf door hun eigen heftige bewegingen wakker houden. Daar worden ze dreinerig en huilerig van. De laatste tijd hoor je vaak het advies om die baby’s in te bakeren. Bij inbakeren wikkel je je baby strak in een inbakerdoek. Zo ontstaat er een soort “opgelegde rust” waardoor […]

Je baby gezond leren eten

Hieronder staan enkele tips om je baby gezond te leren eten: Korstjes van een boterham maak je populair door het zachte deel van de boterham met iets gezonds te beleggen en op de losgesneden korstjes confituur te smeren; Geef je baby in het begin een beetje van één soort groente of fruit, zodat hij of […]

Slissen en andere logopedie-zaken – 2

Sje 10-29-2007 7:01 Nou Margreeth, ik zou zeggen, zet de boel in gang. Nu ben je er misschien nog op tijd bij. Zeker nu ze aan het wisselen is, is het misschien juist het goede moment. Hou je ons op de hoogte? Sje 10-30-2007 9:18 Vanochtend hebben we de eerste afspraak bij de logopediste gehad. […]

Ongelukje: tand gebroken?

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Kinderen lopen ergens tegenaan of vallen. Zijn er één of meerdere tanden uitgestoten tijdens zo’n valpartij, stop de tand(en) dan zo direct in een glas melk en ga zo snel mogelijk met kind én tand naar de tandarts. Soms is het mogelijk om blijvende tanden te redden […]