Over ...

Recepten

Lekkere recepten waar je je kinderen van zult gaan laten smullen. En natuurlijk ook erg leuk om samen te bereiden.

Spinnenweb pannenkoek

Kinderen vinden pannenkoeken altijd heerlijk. Daarom hieronder een leuk idee voor een mooie en lekkere pannenkoek: Ingrediënten voor de spinnenwebpannenkoeken: 1 pak viergranen pannenkoekenmix 4 dl melk 1 ei Dropveters Snoepjes Stroop Bereidingswijze: Doe de helft van het pak Pannenkoekmix (200 gram) in een kom en doe er 4 dl melk bij. Roer het door elkaar tot je […]

Kip met gekookte aardappeltjes en pompoensaus

Benodigdheden: 350 gram pompoen in stukjes 1 kleine ui,gesnipperd 225 gram kipfilet 400 gram aardappelen in stukjes 3 eetlepels vloeibare bakboter 200 ml water 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden zout peper Extra nodig: staafmixer of keukenmachine Bereidingswijze: Kook de aardappelstukjes in een pan met een ruime hoeveelheid water in 10-15 minuten gaar. Verwarm 1 eetlepel […]

Visfilet met gekookte krieltjes en oranje saus

Benodigdheden: 350 gram winterpeen, in plakjes 1 grote ui, gesnipperd 275 gram witvisfilet uit de vriezer (bijv. koolvis of kabeljauw) 400 gram krieltjes 1 eetlepel vloeibare bakboter 200 ml kokend water sap van 1 sinaasappel (ongeveer 100 ml) zout vers gemalen peper Extra nodig: schuimspaan, staafmixer of keukenmachine Bereidingswijze: Kook de krieltjes in een pan […]

Kipsate met pindasaus, bloemkool en rijst

Kipsaté met pindasaus, bloemkool en rijst Benodigdheden: 400 gram bloemkoolroosjes, gewassen 1 bosuitje, in ringetjes 225 gram kipfilet, in blokjes 225 gram witte snelkookrijst 2 eetlepels vloeibare bakboter 200 ml kant en klare pindasaus (of natuurlijk zelfgemaakte) Zout Peper Extra nodig: Satéprikkers Bereiding: Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes […]

Kip pilav met rijst

Kip Pilav met rijst Benodigdheden: 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes op sap 1 blik (235 gram uitlekgewicht) perziken op sap, in stukjes 1 grote ui, gesnipperd 225 gram kipfilet, in kleine stukjes 225 gram witte snelkookrijst 2 eetlepels vloeibare bakboter Zout Peper Bereiding: Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg […]

Pannenkoekentaart

Pannenkoekentaart Benodigdheden: 500 gram verse spinazie 500 gram gerookte zalm 1 pak pannenkoeken (ca 6-8 stuks) of natuurlijk zelf gebakken pannenkoeken 300 gram roomkaas 1 eetlepel vloeibare bakboter 50 gram geraspte kaas Vers gemalen peper Bereiding: Verhit de vloeibare bakboter in een pan en roerbak de spinazie heel kort. Laat uitlekken in een vergiet. Besmeer […]

Frietenfeest

Frietenfeest Benodigdheden: 350 gram sperziebonen 250 gram kipfilet in reepjes 400 gram kreukelfrieten 4 eetlepels vloeibare bakboter 1 ei 6 eetlepels paneermeel Zout Vers gemalen peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de kreukelfrieten over de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Breng een […]

Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree

Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree Benodigdheden: 500 gram asperges 100 gram gerookte zalm 350 gram kruimige aardappelen, in kleine stukjes 1 tot 2 eetlepels vloeibare bakboter 3 eieren 1 bos peterselie, zonder steeltjes fijngehakt Vers gemalen peper Zout Bereiding: Kook de asperges in een pan met een ruime hoeveelheid water in 8 tot 15 minuten […]

Vegetarisch andijviestamppotje

Vegetarisch andijviestamppotje Benodigdheden: 500 gram andijvie, gesneden 150 gram kaas, in miniblokjes 450 gram kruimige aardappels, in kleine stukjes 2 eetlepels vloeibare bakboter 2 appels, in schijfjes 1 theelepel kerriepoeder Vers gemalen peper Zout Bereiding: Kook de aardappelstukjes in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel […]

Miniballetjes in rode saus

Benodigdheden: 1 blik (400 gr) blokjes tomaat in tomatensap, gepureerd 5 eetlepels verse peterselie, zonder steeltjes, fijngehakt (houd een beetje achter voor de garnering) 250 gram mager rundergehakt 225 gram witte snelkookrijst 2 eetlepels vloeibare bakboter 1 knoflookteen zout versgemalen peper Bereiding: Voeg peterselie bij het gehakt en draai 3-4 miniballetjes van circa 30 gram […]

Courgette-kaas tortilla

Courgette-kaas tortilla Benodigdheden: 1 courgette (ca 250 gram), in plakjes van ca. 1 mm dik 275 gram voorgekookte aardappelschijfjes 100 gram geraspte kaas 5 eieren 2 eetlepels vloeibare bakboter 1 eetlepel crème fraiche of slankroom Bereiding: Klop de eieren los met de crème fraiche of slankroom. Meng in een grote kom aardappel- en courgetteschijfjes en […]

3 Kleuren Feest (nasi met paprika fantasie)

Benodigdheden: 1/2 rode paprika, in blokjes 1/2 groene paprika, in blokjes 1/2 gele paprika, in blokjes 200 gram julienne hamreepjes 225 gram witte snelkookrijst 3 eetlepels vloeibare bakboter 1/2 zakje nasikruidenmix 2 losgeklopte eieren zout vers gemalen peper Bereiding: Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de rijst toe. […]

Spruitenstamp met kaas, noten en druiven

Spruitenstamp met kaas, noten en druiven Benodigdheden: 250 gram spruitjes, in vieren 100 gram fetakaas, in kleine blokjes 450 gram kruimige aardappelen, in kleine stukjes 1 eetlepel vloeibare bakboter 100 gram druiven, gehalveerd 50 gram ongezouten cashewnoten, fijn gehakt Vers gemalen peper Zout Bereiding: Kook de aardappelstukjes in een pan met een ruime hoeveelheid water […]

Gevulde witlofbloem met rostirondjes

Gevulde witlofbloem met röstirondjes Benodigdheden: 350 gram witlof, in stukjes (houd enkele grote bladeren apart) 200 gram hamreepjes 8 röstirondjes (diepvries) 2 eetlepels vloeibare bakboter 125 gram mini mozzarella, in plakjes 2 eetlepels paneermeel (eventueel kruidenpaneermeel) vers gemalen peper Bereiding: Verhit 2 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de röstirondjes in 10 – […]

Varkensschnitzel met sugarsnaps en aardappelfiguurtjes

Varkensschnitzel met sugarsnaps en aardappelfiguurtjes Benodigdheden: 350 gram sugarsnaps 250 gram varkenssnitzel ongepaneerd 350 gram aardappelfiguurtjes (bijv. aardappelwafeltjes, diepvries) 4 eetlepels vloeibare bakboter 6 eetlepels paneermeel (evt. kruidenpaneermeel) 1 ei Vers gemalen peper Zout Bereiding: Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelfiguurtjes over de bakplaat. Bak […]

Search

Verder navigeren

  • Geen categorieën
[the_ad id="1270"]
[the_ad id="1273"]
Over vers van de pers

Nieuwste artikelen

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.
Uitgelicht

Onze Populairste Artikelen

Onderwaterwereld traktatie

Een goede trakatie moet wat mij betreft lekker zijn, niet te moeilijk om te maken en het liefst een dag voor de verjaardag al voorbereid kunnen worden. En dat lukt met gemak met deze leuke onderwaterwereld traktatie. Benodigdheden Plastic bekers met deksel of vershoudfolie Mooie prikkers Snoephaaien of dolfijnen Manna of Smarties Snoep zeester Snoep […]

Rijksmuseum Amsterdam met kinderen

Musea en kinderen lijken vaak een slechte combinatie. Een voorstel om een dagje uit naar het museum te gaan, resulteert bij veel gezinnen in gezeur en geklaag. Musea zijn saai, je kan er niet spelen, suf en muf. Maar is dat wel zo? Wij hebben het uitgetest! Het Rijksmuseum staat natuurlijk bekend om De Nachtwacht. […]

Planning huiswerk op middelbare school

Als je kind naar de middelbare school gaat, kom je er wellicht achter dat planning van het huiswerk niet altijd meevalt. Veel kinderen hebben veel moeite met huiswerk plannen en missen overzicht. Vaak hanteren ze de strategie van het “maken voor morgen” waarbij ze in Magister of Som2day 1dag vooruit kijken en het huiswerk voor […]