Benodigdheden:

500 gram verse spinazie
500 gram gerookte zalm
1 pak pannenkoeken (ca 6-8 stuks) of natuurlijk zelf gebakken pannenkoeken
300 gram roomkaas
1 eetlepel vloeibare bakboter
50 gram geraspte kaas
Vers gemalen peper

Bereiding:

Verhit de vloeibare bakboter in een pan en roerbak de spinazie heel kort. Laat uitlekken in een vergiet.

Besmeer elke pannenkoek met een laag roomkaas en beleg met zalm en spinazie.
Stapel de belegde pannenkoeken op een voor de magnetron geschikt bord boven op elkaar en druk stevig aan. Strooi de geraspte kaas over de bovenste laag.

Verwarm de taart in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) ongeveer 2 minuten. Snijd de taartpuntjes en serveer direct.

Tip: Beleg met gerookte kip in plaats van gerookte zalm. Geef gerookte zalm pas als je kindje minimaal 1 jaar oud is.

Je kunt voor jezelf ook nog de roomkaaskant besmeren met basilicumpesto. Doe dit dan over 7/8e deel van de taart. Het gedeelte zonder, 1/8e deel dus, is dan voor je kindje.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Vaste oppas? Denk aan de kinderopvangtoeslag!

Als je kindje naar een vast oppasadres gaat als je werkt, is het misschien een optie om dat oppasadres aan te laten melden als gastouder. Zo staat alles goed op papier en er wordt gekeken of het huis aan bepaalde eisen voldoet (veiligheid, hygiëne, enz.). De gastouder verdient er een leuk centje mee, en zelf […]

Zelfbereide porties babyvoeding bewaren

Om je baby snel een zelfbereide maaltijd voor te zetten, kun je de gepureerde gestoomde groente, gepureerde aardappel en gemalen bereid vlees apart invriezen in ijsblokvormpjes. Als alles goed diepgevroren is, kun je het overdoen in een plastic diepvrieszakje met de inhoud en de bereidingsdatum erop. Zo heb je de mogelijkheid om snel verschillende maaltijden […]

Miniballetjes in rode saus

Benodigdheden: 1 blik (400 gr) blokjes tomaat in tomatensap, gepureerd 5 eetlepels verse peterselie, zonder steeltjes, fijngehakt (houd een beetje achter voor de garnering) 250 gram mager rundergehakt 225 gram witte snelkookrijst 2 eetlepels vloeibare bakboter 1 knoflookteen zout versgemalen peper Bereiding: Voeg peterselie bij het gehakt en draai 3-4 miniballetjes van circa 30 gram […]

Verwijderen van sap-aanslag in zuigflessen/tuitbekers

Zelfs de beste vaatwassers zijn bruine aanslag van fruitsappen (bijv. diksap) in zuigflessen en tuitbekers niet altijd de baas. Vul zo’n fles of tuitbeker met warm water tot ongeveer 1 cm onder de rand. Kunstgebit-bruistablet erin (kan gewoon van eigen merk, zoals bijvoorbeeld Kruidvat). Nachtje laten staan en de aanslag is weg. Het kleine spul […]

Eten met de kookwekker

Eten met de kookwekker Wij eten regelmatig met de kookwekker op tafel. Nou ja, wij niet, onze oudste dochter. Wij zelf hoeven er namelijk niet door allerlei waarschuwende piepjes aan herinnerd te worden dat het ongeveer tijd wordt om de maaltijd af te sluiten. Onze grote kleine dame van 3 jaar heeft de neiging om […]