Deze ovenschotel met broccoli en gehakt is altijd een groot succes met kinderen. Lekker en gezond!
Benodigdheden:
350 gram broccoliroosjes, gewassen
1 rode ui, in ringen
250 gram rundergehakt
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
2 eetlepels vloeibare bakboter
100 gram geraspte kaas
Zout
Vers gemalen peper
Extra nodig:
Ovenschaal
Een klein 1-persoons ovenschaaltje
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet ze af.
Verhit 1 eetlepel vloeibare bakboter en fruit de uienringen. Neem de uienringen uit de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit ongeveer 3 minuten. Houd 30 gram gehakt apart. Voeg gebakken ui, zout en vers gemalen peper toe aan het overige gehakt.
Vet de ovenschalen in met de rest van de boter en bedek met aardappelschijfjes. Verdeel voor jezelf het gehakt-ui mengsel over de aardappelschijfjes en voor je kindje alleen het gehakt over de aardappelschijfjes. Bedek met broccoliroosjes.
Strooi de geraspte kaas er over en verwarm ongeveer 10 minuten in de oven.