Benodigdheden:
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes op sap
1 blik (235 gram uitlekgewicht) perziken op sap, in stukjes
1 grote ui, gesnipperd
225 gram kipfilet, in kleine stukjes
225 gram witte snelkookrijst
2 eetlepels vloeibare bakboter
Zout
Peper
Bereiding:
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ongeveer 8 minuten gaar. Giet de rijst af.
Verhit 1 eetlepel vloeibare bakboter in een braadpan en fruit de ui. Neem de ui uit de pan. Verhit nog 1 eetlepel vloeibare bakboter en bak de stukjes kip rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes met de helft van het sap en de perziken met de helft van het sap toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Geef je kindje 2 opscheplepels saus en 1 opscheplepel rijst.
Breng voor jezelf de rijst op smaak met zout en voeg het ui-mengsel en eventueel zout en peper toe aan de saus.