Benodigdheden:

350 gram witlof, in stukjes (houd enkele grote bladeren apart)
200 gram hamreepjes
8 rösti-rondjes (diepvries)
2 eetlepels vloeibare bakboter
125 gram mini mozzarella, in plakjes
2 eetlepels paneermeel (eventueel kruidenpaneermeel)
vers gemalen peper

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de rösti-rondjes in 10 – 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en voeg de witlof toe. Kook de witlof in 5 minuten gaar en giet af.

Verwarm de grill. Meng hamreepjes met witlof en vul daar de apart gehouden witlofblaadjes mee. Bedek met enkele plakjes mozzarella en bestrooi met de paneermeel. Voeg eventueel aan de witlofblaadjes voor jezelf nog vers gemalen peper toe. Zet de gevulde witlofblaadjes enkele minuten onder de grill tot de mozzarella gesmolten is en serveer met de röstirondjes.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Fiets, jasbeschermer

Moderne fietsen hebben vaak een kleine jasbeschermer. Vervang die voor een ouderwetse grote. De kans dat het voetje van je kleine in de spaken komt is dan veel kleiner.

Droge hoofdhuid

lisettewiersma 02-17-2008 8:00 Mijn dochter Evy is 2,5 en heeft veel last van een droge hoofdhuid. Ze gebruikt wel een speciale shampoo, maar hebben jullie nog tips? karin185 02-17-2008 8:17 Misschien wat babyolie erop smeren? Mijn dochter van 2 heeft trouwens ook een droge hoofdhuid, maar ik gebruik gewoon zo weinig mogelijk zeep en shampoo, […]

Vaste oppas? Denk aan de kinderopvangtoeslag!

Als je kindje naar een vast oppasadres gaat als je werkt, is het misschien een optie om dat oppasadres aan te laten melden als gastouder. Zo staat alles goed op papier en er wordt gekeken of het huis aan bepaalde eisen voldoet (veiligheid, hygiëne, enz.). De gastouder verdient er een leuk centje mee, en zelf […]

Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree

Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree Benodigdheden: 500 gram asperges 100 gram gerookte zalm 350 gram kruimige aardappelen, in kleine stukjes 1 tot 2 eetlepels vloeibare bakboter 3 eieren 1 bos peterselie, zonder steeltjes fijngehakt Vers gemalen peper Zout Bereiding: Kook de asperges in een pan met een ruime hoeveelheid water in 8 tot 15 minuten […]

Schaafwonden verzorgen

Kinderen vallen. Dat is een feit. En vaak lopen ze daarbij schaafwonden op. Maak een schaafwond altijd goed schoon met water en ontsmet de wond en de huid eromheen met desinfecterende zalf of vloeistof. Voor de genezing van de wond is het beter om deze aan de lucht te laten genezen, maar je kunt er […]