Er wordt er een jarig…………..

………………..hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik!

Deze maand ben ik jarig en ik kan me daar elke keer weer als een klein kind op verheugen.

Niet dat ik er slapeloze nachten van heb ofzo, die tijd heb ik al lang achter me gelaten, maar ik vind het gewoon leuk om jarig te zijn.

Ik blijf het raar vinden dat ik soms mensen hoor zeggen “Dit jaar vier ik mijn verjaardag niet, geen zin in” of “Ik heb er een hekel aan om mijn verjaardag te vieren, bah!”.

Natuurlijk zijn er zat redenen om je verjaardag niet te vieren, daar heb ik ook alle begrip voor. En ik laat niet-feestvierende jarigen vanzelfsprekend wel in hun waarde. Misschien kom ik zelf ook nog weleens in zo’n situatie dat ik niet in feeststemming ben.

Maar voorlopig is het hier gewoon feest in juli!

Vroeger, toen ik biologisch ook nog een kind was, kon ik wel slapeloze nachten hebben als mijn verjaardag in aantocht was. Vooral al die cadeautjes, daar kon ik maar niet op wachten! Ik kan ook nog steeds dat in-de-gloria-gevoel terughalen wat ik dan voelde als ik ’s ochtends wakker werd.

Jaren later toen ik inmiddels op de middelbare school zat, waren cadeautjes helemaal niet meer zo interessant maar was jarig zijn vooral erg leuk omdat die ene leuke overbuurjongen ook samen met zijn ouders even zou oversteken om te feliciteren. Dus voordat die kwam ging ik mezelf wel tig keer checken in de spiegel want er moest natuurlijk geen haarplukje verkeerd zitten.

Toen ik werkte waren mijn verjaardagen weer om een andere reden extra leuk: ik was eindelijk eens een keertje wel “op school” jarig. Het was in mijn schooltijd (de pre-vakantiespreidingperiode) altijd vakantie op mijn verjaardag en nu weigerde ik dus om vrij te gaan nemen. Ook al was het nog zulk mooi weer en ook al was het nog zo rustig op het werk, ik ging werken op mijn verjaardag en zorgde elk jaar weer voor een lekkere zelfgebakken traktatie!

Er is iets dat in al die jaren nooit veranderd is: mijn moeder feliciteert mij altijd klokslag 10.30 uur. Hetzij live, hetzij via de telefoon. Dat is het tijdstip waarop ik geboren ben en ze heeft er echt een traditie van gemaakt om me ook dan pas te feliciteren.

Ik ben zo blij dat ik niet ’s nachts om 3.00 uur of zo geboren ben!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Fruit met schil eten is gezonder!

Geef je kind bij voorkeur fruit met schil te eten. Uit recent chinees onderzoek is namelijk gebleken dat fruit en aardappelen met schil vaak gezonder zijn dan zonder schil. Niet omdat er onder de schil meer vitamines voorkomen, zoals veel mensen denken, maar omdat er direct onder de schil wel veel meer anti-oxidanten voorkomen. Bovendien […]

Peuter leren tanden poetsen

Eén van de basisbeginselen voor het behouden van een gezond gebit is goed poetsen. Wanneer je peuter ongeveer 2 tot 3 jaar oud is, heeft hij alle melktanden. Vanaf dat moment is het erg belangrijk om de tanden dagelijks minimaal 2 keer te poetsen, ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapengaan. […]

Huilbaby?! (9 weken) – 1

Miriam 03-31-2008 4:41 Sinds bijna 10 weken zijn wij de trotse ouders van een prachtig en lief meisje. Helemaal niks mis mee! Ze slaapt ’s nachts vaak redelijk goed door van half 12 tot ongeveer 6 uur. Maar overdag is het een verschrikking! Huilen, huilen en nog eens huilen. Ik ben een vrij relaxed persoon, […]

Op het potje (jongetje) – Alona Frankel

Op het potje (jongetje): Beschrijving In 2004 is het 25 jaar geleden dat Op het potje voor het eerst verscheen. In de loop van die tijd is gebleken dat het verhaal onverwoestbaar is. Meerdere generaties zijn er inmiddels mee opgegroeid. OverKinderen recensie: Dit boekje over het jongetje Basje spreekt peuters erg aan. Ze leren de […]

Varkensschnitzel met sugarsnaps en aardappelfiguurtjes

Varkensschnitzel met sugarsnaps en aardappelfiguurtjes Benodigdheden: 350 gram sugarsnaps 250 gram varkenssnitzel ongepaneerd 350 gram aardappelfiguurtjes (bijv. aardappelwafeltjes, diepvries) 4 eetlepels vloeibare bakboter 6 eetlepels paneermeel (evt. kruidenpaneermeel) 1 ei Vers gemalen peper Zout Bereiding: Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelfiguurtjes over de bakplaat. Bak […]