Als jonge ouders is het best lastig om een fijn ritme te vinden met je baby. Je wordt geleefd door voedingen en slaapjes. Toch is het fijn om een goedlopend ritme op te bouwen met je kleine. Daarom helpen we je met een voorbeeld van een dagindeling voor een baby van 8 en 9 maanden. Het voedingsschema voor baby’s van 8 en 9 maanden oud is hetzelfde als bij 7 maanden. Wel zal je baby overdag steeds wat minder gaan slapen. Een voorbeeld van een dagindeling die je aan kan houden, is de volgende:

7:00 Opstaan en bordje of fles met groeipap of normale opvolgmelk
8:45 Fruithap (potje of vers fruit)
9:00 Naar bed
10:30/11:00 Uit bed en tussendoortje (rijstewafel, soepstengel of broodkorst)
12:30 Boterham met tuitbekertje opvolgmelk (bijvoorbeeld 175cc)
13:15 Naar bed
15:30/16:00 Uit bed en groentehap met toetje
17:45 Naar bed
19:00 Eventueel in bad en dan fles of bordje pap (zie ontbijt)
19:30 Eventueel tandje(s) poetsen en dan naar bed

Gebruik voor het bereiden van de pap 200 cc bereide opvolgmelk voor baby’s vanaf 6 maanden en groeipap met fijne granen (vanaf 8 maanden). Laat je baby bij voorkeur de pap van een lepeltje eten. Dit is beter voor de ontwikkeling van de mondspieren.

De boterham kun je besmeren met beleg, bijvoorbeeld wat halvarine en leverpastei of smeerkaas.

Voor de groentehap kun je gebruik maken van de potjes vanaf 8 maanden. Hier zit alles in wat je kindje nodig heeft. Kies je liever voor zelfbereide voeding dan kun je uitgaan van 2 tot 3 eetlepels groente en 1 eetlepel aardappelkruim, rijst of pasta. Roer door deze hap met een klontje zachte dieetmargarine (voor op brood).

Als toetje geef je het best een beetje (ong 75cc) magere yoghurt of kwark zonder suiker. Geef dit met een lepeltje of oefen alvast met het “drinken” uit een normaal bekertje. Doordat yoghurt dikker is als normaal drinken, zal dit een stuk minder geknoei opleveren. Je kunt proberen om het slaapje van 17:45 af te schaffen en je baby tot 18:30 op te laten blijven. Dan direct pap en daarna tandjes poetsen en naar bed. Voor kindjes die overdag naar de crèche gaan, kan dit echter nog wat te vermoeiend zijn.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Nachtvoeding afbouwen – 14

Sje 02-23-2010 5:14 Ah, heb ik weer niet gewonnen! ;-)) We zijn het inderdaad weer lekker eens! Nou ja, gelukkig kunnen we het verder wel goed met elkaar vinden. Haha! Miriam 02-23-2010 5:18 Tsja, jij bent nu eenmaal een echte borstvoedingsmama en ik een echte flessenmama. Verder zijn we het toch meestal wel eens. Conclusie […]

Het wel en wee van een “nep-mama”

Stel je dit eens voor: Je bent een vrouw van 29 jaar. Je leidt al jaren een vreselijk leuk, maar soms ook een minder leuk leven. Je gaat vaak naar de kroeg, de stad in en lekker een hapje eten met vriendinnen. En dan ontmoet je ineens de liefde van je leven. Je hebt alles […]

Houten speelgoed schoonmaken

Houten speelgoed schoonmaken Dompel houten speelgoed onder in een sopje met allesreiniger. Laat het niet lang weken, want dan trekt het vocht er in. Haal het speelgoed direct weer uit het sop en droog het af. Vervolgens op een handdoek leggen om het te laten drogen.

Peuters, wanneer kunnen ze wat – 2

Sje 06-18-2009 9:57 ;-)) karin185 08-25-2009 9:34 Vingerverven:  Maria (anderhalf) vandaag voor het eerst. Esther pas op latere leeftijd. Maar je ziet dat een jonger kind al snel met een ouder kind meedoet. Miriam 08-25-2009 9:47 De tweede is over het algemeen een stuk vlotter inderdaad. Onze jongste (anderhalf) zegt nu ook al dankjewel en […]

Pientere peuter uitdagen

In dit artikel over pientere peuter uitdagen geven we ouders tips voor uitdagende spelletjes en activiteiten voor slimme peuters.