Als jonge ouders is het best lastig om een fijn ritme te vinden met je baby. Je wordt geleefd door voedingen en slaapjes. Toch is het fijn om een goedlopend ritme op te bouwen met je kleine, zeker als je zelf binnenkort weer aan het werk moet en je eigen ritme dus ook gaat meespelen in het bepalen van je dagstructuur. Daarom helpen we je met een voorbeeld van een dagindeling voor een baby van 2 tot 4 maanden. We gaan uit van 6 voedingen en geen kinderopvang.

Yes, geen nachtvoeding meer!

Als je kind een paar weken oud is, kun je na overleg met het consultatiebureau overstappen op 6 voedingen per dag. Meestal betekent dit dat de nachtvoeding vervalt en dus kun je in de nacht hopelijk weer wat energie bijtanken. Het consultatiebureau raadt doorgaans af om meer dan 8 uur tussen de voedingen te laten zitten, omdat de bloedsuikerspiegel van je baby dan teveel daalt. Ook kan een kruikje nog nodig zijn. Hieronder vind je een schema voor 6 voedingen per dag waarbij er van uit wordt gegaan dat je overdag thuis bent en je kindje (nog) niet naar de kinderopvang gaat.

Dagindeling baby 2 tot 4 maaden

Dagindeling baby 2 tot 4 maanden

Hieronder staat een voorbeeld schema voor een dagindeling voor je baby van 2 tot 4 maanden. Zoals je ziet krijgt je baby 6 flessen. Rondom die flesjes organiseren we bed- en badtijd.

  • 06:30 opstaan, fles 1
  • 07:45 naar bed
  • 10:00 fles 2
  • 10:20 in bad
  • 10:40 in bed
  • 13:00 fles 3
  • 13:30 in bed
  • 16:00 fles 4
  • 16:30 in bed
  • 19:30 fles 5 en weer in bed
  • 22:30 fles 6 en weer in bed (eventueel met kruikje)

Persoonlijke situatie

Het bovenstaande schema is natuurlijk maar een mogelijke variant. Misschien past het schema helemaal niet bij jou of bij jou kindje. Of heb je nog een dreumes of peuter rondlopen waar je ook rekening mee moet houden. Je schema is uiteraard helemaal afhankelijk van de persoonlijke situatie. Hopelijk helpt ons schema jou om toch structuur aan te brengen. Gaat je baby wel naar de kinderopvang? Dan hebben we ook een dagindeling baby 2 tot 4 maanden, geen nachtvoeding wel kinderopvang voor je.

Let op: Stem de hoeveelheid voeding per fles altijd af met het consultatiebureau.

Weet jij zelf een andere, handige dagindeling voor 6 voedingen? Voeg die dan toe aan de database!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over wat je mogelijk nog meer interesseert

Gerelateerde artikelen

Pubers, discussie over hoe laat thuiskomen

Bij pubers is het steeds een discussie en onderhandelen over het tijdstip van thuiskomen als ze uitgaan. Je kan het als volgt opgelost: Kind: ,,Hoe laat moet ik thuis zijn?” Ouder: ,,Één uur.” Kind: ,,Dat vind ik te vroeg, mag het om 2 uur?” Ouder: ,,Oké dan, half één.” Kind: ,,????”

In Den Haag daar woont een graaf

In Den Haag daar woont een graaf In Den Haag daar woont een graaf En zijn zoon heet Jantje. Als je vraagt: Waar woont je pa? Dan wijst hij met zijn handje. Met zijn vingertje en zijn duim, Op zijn hoed draagt hij een pluim, Aan zijn arm een mandje. Dag, mijn lieve Jantje!

Littekenvorming bij (jonge) kinderen – 1

Miriam 08-03-2010 1:42 Onze jongste heeft een tijdje geleden heel heftig de waterpokken gehad. Nu heeft ze een stuk of 20 putjes overgehouden in haar gezicht. We smeren al weken heftig met vitamine-E-creme (3 tot 4 keer per dag), maar dat helpt nog niet echt veel. De putjes lijken wel iets minder diep, maar het […]

Ongelukje: tand gebroken?

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Kinderen lopen ergens tegenaan of vallen. Zijn er één of meerdere tanden uitgestoten tijdens zo’n valpartij, stop de tand(en) dan zo direct in een glas melk en ga zo snel mogelijk met kind én tand naar de tandarts. Soms is het mogelijk om blijvende tanden te redden […]