Fruit met schil eten is gezonder!
Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Geef je kind bij voorkeur fruit met schil te eten. Uit recent chinees onderzoek is namelijk gebleken dat fruit en aardappelen met schil vaak gezonder zijn dan zonder schil. Niet omdat er onder de schil meer vitamines voorkomen, zoals veel mensen denken, maar omdat er direct onder de schil wel veel meer anti-oxidanten voorkomen. Bovendien zitten er in de schil meer vezels.
Anti-oxidanten beschermen je tegen de vrije radicalen. Deze vrije radicalen vallen de cellen in je lichaam aan. Ze ontstaan tijdens het verwerken van de ingeademde zuurstof, maar ook als gevolg van blootstelling aan sigarettenrook, uv-straling en luchtverontreiniging. Vrije radicalen spelen een negatieve rol bij veroudering van het lichaam, omdat ze cellen binnendringen en vernietigen.
Anti-oxidanten vind je in:
Vitamine A
Vitamine C
Vitamine E
Koper
Selenium
Zink
Caretonoïde
Flavonoïde
Phenol
Bronnen: Consumed.nl en HuishoudPlaza.nl
Je vraag nog niet beantwoord?
Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Nuttig?
Als je dit artikel
waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.