Miniballetjes in rode saus
Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Benodigdheden:
1 blik (400 gr) blokjes tomaat in tomatensap, gepureerd
5 eetlepels verse peterselie, zonder steeltjes, fijngehakt (houd een beetje achter voor de garnering)
250 gram mager rundergehakt
225 gram witte snelkookrijst
2 eetlepels vloeibare bakboter
1 knoflookteen
zout
versgemalen peper
Bereiding:
Voeg peterselie bij het gehakt en draai 3-4 miniballetjes van circa 30 gram gehakt. Voeg aan het overgebleven gehakt zout en peper naar smaak toe en pers er de knoflookteen boven uit. Maak van dit gehaktmengsel enkele grotere gehaktballen.
Verhit de vloeibare bakboter in een braadpan tot de grote bellen verdwijnen en bak op hoog vuur de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg tomatensaus toe en laat nog 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg rijst toe. Kook de rijst gaar in de tijd aangegeven op de verpakking (ca. 8 minuten). Geef je kindje 1 volle opscheplepel rijst met 3-4 miniballetjesen 1 volle opscheplepel saus. Voeg zout toe aan de rijst en peper een zout aan de saus. Geef jullie zelf de grotere ballen met rijst en garneer met wat achtergehouden peterselie.
Tip: voor jezelf kun je eventueel ook nog ui of mosterd toevoegen aan de gehaktballen om ze wat meer pit te geven.
Deze gehaktballetjes zijn ook lekker bij pasta of aardappel.
Je vraag nog niet beantwoord?
Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Nuttig?
Als je dit artikel
waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.