Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree
Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Asperges met ei en aardappel-peterseliepuree
Benodigdheden:
500 gram asperges
100 gram gerookte zalm
350 gram kruimige aardappelen, in kleine stukjes
1 tot 2 eetlepels vloeibare bakboter
3 eieren
1 bos peterselie, zonder steeltjes fijngehakt
Vers gemalen peper
Zout
Bereiding:
Kook de asperges in een pan met een ruime hoeveelheid water in 8 tot 15 minuten gaar.
Kook de aardappelstukjes in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar.
Kook de eieren in een klein pannetje in 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren.
Giet de aardappelen af (bewaar wat van het kookvocht) en stamp ze fijn. Voeg aan de puree 1 to 2 eetlepels vloeibare bakboter toe en eventueel wat kookvocht voor een lekkere smeuïge puree. Pureer voor je kindje 1 opscheplepel asperges (houd enkele aspergepuntjes apart voor zo uit het handje) met 1 theelepel gehakte peterselie. Meng het asperge-peterselie mengsel met 1 volle opscheplepel aardappelpuree. Prak een half gekookt ei en strooi dit over de puree.
Breng voor jullie zelf de puree op smaak met vers gemalen peper en zout. Voeg peterselie toe en serveer bij de asperges, ei en gerookte zalm.
Je vraag nog niet beantwoord?
Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Nuttig?
Als je dit artikel
waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.