Kipsate met pindasaus, bloemkool en rijst
Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Kipsaté met pindasaus, bloemkool en rijst
Benodigdheden:
400 gram bloemkoolroosjes, gewassen
1 bosuitje, in ringetjes
225 gram kipfilet, in blokjes
225 gram witte snelkookrijst
2 eetlepels vloeibare bakboter
200 ml kant en klare pindasaus (of natuurlijk zelfgemaakte)
Zout
Peper
Extra nodig:
Satéprikkers
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar.
Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.
Verwarm 2 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin. Voeg de laatste minuut het bosuitje toe.
Verwarm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Geef je kindje 1 volle opscheplepel bloemkool, meng dit met 1 volle opscheplepel rijst en 1 tot 2 eetlepels kipblokjes (zonder bosui).
Voeg zout en peper toe aan de kipblokjes en rijg deze aan een sateprikker. Voeg aan de rijst zout naar smaak toe en serveer met bloemkool, kipsaté met bosuitjes en satésaus.
Je vraag nog niet beantwoord?
Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen
vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig
en inloggen is niet vereist!
Nuttig?
Als je dit artikel
waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.