Sinterklaas-recepten
Laatste Bericht 12-15-2009 5:13 door Sje. 12 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-16-2009 4:54
    Ik wil dit jaar voor pakjes-avond eens wat lekkers gaan bakken met de kinderen. Heeft iemand nog lekkere recepten? De pepernoten-taart ga ik waarschijnlijk maken voor op het werk van manlief. Ik denk dat die voor onze ukken nog iets té calorierijk is.
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11-16-2009 5:05
    Borstplaat?

    Ingrediënten:
    150 gr. suiker    
    100 gr. witte basterdsuiker    
    50 ml. slagroom
    1 stukje roomboter        

    Bereidingswijze:
    Gebruik kleine vormpjes zonder bodem. Leg de vormpjes ruim voor gebruik in koud water. Als u geen vormpjes heeft, kunt u ook gewoon op bakpapier storten. Werk op een ruim werkvlak, beleg dit met bakpapier.
    Verwarm de suiker, basterdsuiker, room en boter al roerend tot de suiker is opgelost. Breng het op zacht vuur aan de kook en laat koken (blijf roeren) tot een duppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt (als u een suikerthermometer bezit: 92 graden).
    Leg de vormpjes op het bakpapier, schenk ze voorzichtig vol met de massa en laat ze opdrogen.

    (TIP: Als ze enigszins zijn afgekoeld en de borstplaat hard genoeg is, zet de vormpjes dan op de kant, dan droogt de onderzijde ook gelijkmatiger mee).

    Variaties:
    - meng er een kleine hoeveelheid sterke koffie doorheen;
    - meng er een scheutje Baileys doorheen (niet voor kinderen!);
    - meng er een halve eetlepel cacaopoeder doorheen (eerst papje maken met beetje room);
    - meng er een handje gehakte hazelnoten of amandelen doorheen.

    Meer recepten voor sinterklaastraktaties op mijn site
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2009 12:34
    Mocht je na de sint restantjes chocoladeletters over hebben, kun je die "au-bain-Marie" smelten.

    De kinderen moeten er dan veel cornflakes doorheen roeren en er op bakpapier bergjes van maken.

    Een uurtje " afbakken " in de koelkast.

    Kan ook met studentenhaver, pinda's, gepofte rijst  of een combi van.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-04-2009 7:57
    Ik heb zo'n zelfde recept als Kristel maar dan met als extraatje bij de cornflakes kokos erin! Heel lekker!
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-04-2009 10:04
    Owie wat lekker! choco met kokos , dat ik dat nu niet zelf heb bedacht. Rasp je dan een kokosnoot en meng je het met de choco?  

     
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 12:30
    Ik ben vergeten de chocoladeletters in de zak te doen. Dus heb er nu 2 over. Worden het een soort koekjes dan als je er cornflakes doorheen doet?
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 8:07
    Een soort pindarotsjes maar dan cornflakerotsjes. (tenzij je ze in platte rondjes laat opdrogen, dan heb je een soort koekjes!)
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-06-2009 3:42
    @Kristel, ik koop gewoon geraspte kokos en meng dat inderdaad door de chocolade heen.

    Dit is het recept zoals ik het ooit gekregen heb (ik vind het overigens een recept wat niet handig is om in de zomer te maken omdat de rotsjes dan makkelijk uit elkaar vallen vanwege de hogere temperaturen in huis):

    Cornflakes-chocolade-bonbons

    Ingrediënten
    300 gram melkchocolade
    200 gram pure chocolade
    1 zakje vanillesuiker
    20 gram boter
    170 gram cornflakes
    150 gram gemalen kokos

    Bereiden
    Chocolade in brokken samen met de vanillesuiker en de boter au bain marie smelten. Als dit zover is, de kokos erdoor roeren en daarna de cornflakes erdoor roeren.

    Met 2 theelepels hoopjes maken op een grote schaal (of bakplaat uit de oven).

    Af laten koelen (evt. in de koelkast) en de bonbons zijn klaar!

    In een koektrommel op een koele plaats bewaren.

    Edited by - Sje on 6-12-2009
    Daanie
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 6:45
    Ik zou het dan toch echt zonder kokos doen want daar ben ik niet zo'n fan van en al helemaal niet in combinatie met zoetigheid.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-06-2009 7:23
    Het leuke is dat je er van alles doorheen kunt doen. Gewone cornflakes of de gepofte rijst variatie. Rozijnen of ander gedroogd fruit, noten.

    Het worden inderdaad een soort pindarotsjes. Ik zou er persoonlijk geen boter doorheen doen maar die kokos lijkt me we wat.
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-06-2009 8:12
    Nou is het vergeleken met de hoeveelheid andere ingrediënten erg weinig boter vind ik hoor. Geen idee waar de boter voor dient overigens, want je proeft er niks van. Zou weleens puur voor de glans kunnen zijn.

    Ik denk dat het mengsel zonder boter dof wordt als het afkoelt. Pindarotsjes zijn ook altijd dof vind ik. De rotsjes volgens mijn recept zijn mooi glanzend.
    kristel
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    12-15-2009 5:05
    mijn rotsjes zijn idd ook dof. Kan inderdaad wel voor de glans zijn.

    Wordt de choco niet zachter van de boter? 20 gram is ruim een eetlepel.

     
    Sje
    Posts:75548


    --
    12-15-2009 5:13
    Nee hoor, chocolade blijft niet zacht. Stolt echt helemaal!
    U bent niet gemachtigd om te reageren.